Er en strikkeprøve nødvendigt? Eller en hækleprøve for den sags skyld.
Det er nok en, der kræver måske lidt mere uddybning. På næsten alle banderoler står der en strikkefasthed og en pindstørrelse.
Strikker, eller hækler, man altid med det samme garn, så ved man nok, hvordan det opfører sig ved de forskellige pinde/nåle.
Køber man derimod et nyt garn, så skal man prøve sig frem. “Jamen, hvorfor det?”, spørger du så, “det står da på banderolen!” Jo, det gør det, men ligesom med en kogeopskrift, er det vejledende. En pind 2½ er en pind 2½, ingen tvivl om det. Udfordringen ligger i, at den ene strikker/hækler mere stramt end en anden. Og så kan det jo være, at man skal en størrelse op eller ned, for at opnå det ønskede resultat.
Måske er det lidt træls, at lave prøver. Har man lige fået det lækre garn hjem, så vil man gerne komme i gang, det er da klart! Så vil man ikke bruge tid på så noget underligt som en strikkeprøve. Forkert! Vi laver af, at sælge garn, det er vores fordel, når i køber meget af det. Men, og der er en men her, er man kommet halvvejs sit projekt, og opdager at det ikke bliver som forventet, bliver du skuffet. det vil vi gerne undgå. Halv færdige projekter når som regel ikke længere! UFO, du kender dem vist nok godt. derfor, lav altid en strikkeprøve, især med et nyt garn, du ikke har prøvet før. Du bliver glad for det, det lover jeg dig!
Og en sidste tip på falderebet, vask din prøve, og ser hvad der sker. Mærk, hvor lækker det bliver. Nogle garner er måske lidt stift, eller hård at strikke/hækle med, i kender det nok, men vent til det er vasket. En møbelsnedker bruger også ret grove materialer, for at ende med den blødeste overflade af for eksempel et spisebord. Slutresultatet er det, det handler om, glæde man har af, at bruge et lækkert garn, lave noget færdigt, så antal af UFO’er bliver mindre, til glæde for hele familien.
Leave a Reply